Revista care te menține sănătos

Știri

Scleroza in placi: tratamentul care „reseteaza” sistemul imunitar

13 februarie 2017
Share

Scleroza multipla sau scleroza in placi este o boala atoimuna si afecteaza sistemul nervos, ceea ce inseamna ca celulele imunitare ataca propriul sistem, in timp ce, in mod normal, acestea actioneaza impotriva agentilor patogeni externi.

Teaca de mielina care protejeaza creierul este, prin urmare, distrusa. Conexiunile din creier nu se mai realizeaza si apar tulburarile musculare, de echilibru si de vedere.

Terapia imunosupresoare

Oamenii de stiinta au cercetat o noua terapie care s-a dovedit  eficienta. Expertii au realizat un studiu publicat in jurnalul medical Neurology si au urmarit 24 de pacienti cu varste cuprinse intre 26 si 54 de ani care, desi urmau tratament medicamentos, experimentasera recidive severe si frecvente, inflamatie si leziuni la nivelul creierului. Toti au beneficiat de noua terapie in doua etape.

Aceasta terapie imunosupresoare „reseteaza”, practic, sistemul imunitar. In tot acest timp, expertii au prelevat celule stem din sangele pacientilor. Apoi, acestea au fost grefate, punand pe picioare sistemul imunitar. Pentru 69% dintre pacienti, terapia a functionat, iar 5 ani acestia nu au avut nevoie de niciun alt tratament, boala intrand in remisie. Starea unora dintre pacienti s-a ameliorat.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.