Revista care te menține sănătos

Știri

Testarea respiratiei, de ajutor in diagnosticarea a doua tipuri de cancer

3 februarie 2017
Share

Diagnosticele de cancer esofagian si cancer la stomac sunt destul de greu de stabilit, insa o noua metoda ce analizeaza respiratia ar putea fi de ajutor in acest sens. In prezent, cercetatorii britanici dezvolta un test care determina compozitia chimica din aerul expirat de pacient, pentru a accelera si facilita diagnosticarea si managementul celor doua tipuri de cancer mai sus amintite.

Acestea sunt, de cele mai multe ori, depistate in stadii avansate, deoarece prezinta putine simptome specifice.

Substante chimice diferite

In prezent, ele pot fi diagnosticate doar printr-o endoscopie. Expertii au testat aceasta noua metoda pe 335 de voluntari, dintre care 163 de persoane sufereau de cancer la stomac si cancer esofagian, iar 172 de persoane erau sanatoase. Apoi, oamenii de stiinta au analizat compozitia chimica a aerului expirat, pentru a determina substantele cu rol de markeri in ceea ce priveste celulele canceroase. Aceste celule sunt diferite, producand substante chimice diferite. Testul s-a dovedit eficient, detectand in 80% dintre cazuri prezenta cancerului. Rezultatele trebuie validate printr-un studiu clinic de o mai mare amploare, care va fi realizat in urmatorii 3 ani.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.