Revista care te menține sănătos

Știri

Speranta pentru pacientii care sufera de cancer pancreatic

3 februarie 2017
Share

Cu ajutorul chimioterapiei combinate, pacientii care sufera de cancer pancreatic ar putea avea o rata de supravietuire mai mare. Cercetatorii din Marea Britanie, Suedia si Germania au realizat un studiu pe 732 de pacienti care suferisera interventii chirurgicale pentru cancerul pancreatic si i-au urmarit din anul 2008 pana in anul 2014.

Acestia au fost tratati fie cu gemcitabina (pulbere pentru solutie perfuzabila) in monoterapie, fie cu gemcitabina si capecitabina, timp de 4 saptamani.

Chimioterapia combinata, rata mai mare de supravietuire

Rezultatele studiului arata ca pacientii care au fost tratati cu ajutorul chimioterapiei combinate aveau o rata mai mare de supravietuire, speranta de viata crescand cu 28 de luni pentru acesti pacienti, spre deosebire de 25,5 luni in cazul pacientilor tratati doar cu gemcitabina. De asemenea, rata de reaparitie a cancerului era de 74% pentru persoanele tratate cu ajutorul chimioterapiei combinate, in loc de 78%, iar rata de supravietuire pentru urmatorii 5 ani era de 28,8%.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.