Revista care te menține sănătos

Știri

„Pielea de gaina”, dovada inteligentei emotionale

7 ianuarie 2017
Share

Potrivit unor cercetari recente, persoanele pe care le trec fiorii cand asculta muzica au o inteligenta emotionala mai dezvoltata decat celelalte persoane. Psihologii Universitatii Eastern Washington, SUA, au numit in cercetarea lor „pielea de gaina” frison, prescurtat de la „frison artistic”.

O alta denumire data a fost cea de „orgasmul pielii”. Participantii la cercetarea psihologilor americani au ascultat cinci melodii si tot ce aveau de facut era sa apese pe un buton cand li se facea „pielea de gaina”.

Testati-va inteligenta emotionala!

Potrivit cercetatorilor, persoanele cu „frisoane artistice” au o imaginatie mai bogata, apreciaza frumusetea si natura, sunt predispusi la meditatie si mai emotionali.

Faptul ca ascultatorii experimenteaza frisoane ca reactie emotionala la schimbarile neasteptate din muzica demonstreaza implicarea in proces a mai multor simturi, nu doar a auzului.

 


Deschide videoclipul

Comunitatea web Reddit are un forum dedicat melodiilor care provoaca frisoane. Utilizatorii au postat aici piese diverse, de la Lady Gaga la John Lennon sau muzica clasica.

Daca doriti sa va testati „pielea de gaina”, incercati urmatoarea piesa, de la aproximativ minutul 16. Continuati sa ascultati timp de cel putin un minut.

 

Elena Coroianu

Sursa: harpersbazaar.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.