Revista care te menține sănătos

Știri

Acizii grasi favorizeaza metastazele

30 decembrie 2016
Share

Celulele canceroase se raspandesc in alte zone din corp fie prin vasele limfatice deja existente, fie prin altele nou create, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in revista medicala Nature. Principala sursa de energie a acestei „calatorii” ar fi acizii grasi. Cercetatorii de la Universitatea din Leuven, Belgia, au analizat modalitatea prin care se raspandesc aceste celule.

Proliferarea celulelor canceroase

Metastaza denumita si boala metastatica presupune raspandirea bolii de la un organ la altul, fiind una dintre complicatiile cancerului, iar proliferarea celulelor canceroase cauzeaza majoritatea deceselor asociate bolii. Pentru ca aceste celulele sa se raspandeasca, ele trebuie sa gaseasca o cale deja existenta sau sa-si construiasca un nou „drum”. Vasele limfatice care transporta lichide reprezinta modalitatea principala de propagare a celulelor canceroase. Iar oamenii de stiinta au demonstrat ca aceste vase limfatice folosesc acizii grasi drept „combustibil”. Rezultatele studiului arata ca utilizarea acizilor grasi de catre vasele limfatice este necesara pentru functionarea celor din urma.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.