Revista care te menține sănătos

Știri

Un gel pe baza de antibiotic impotriva bolii Lyme

22 decembrie 2016
Share

Pentru a evita transmiterea bolii Lyme, care se mai numeste si borelioza, dupa intepatura de capusa, expertii recomanda aplicarea unui gel pe baza substantei active azitromicina, potrivit unui studiu publicat in revista medicala The Lancet. Netratata, boala Lyme poate conduce la complicatii grave precum durerile articulare si nevralgiile. Boala nu se transmite de la om la om.

Gel cu actiune antibacteriana

Cercetatorii de la Universitatea din Viena au realizat un studiu pe un esantion de 1 000 de pacienti intepati de capuse. Acestia au fost rugati sa aplice gelul pe baza de azitromicina, un antibiotic cu actiune antibacteriana, in urmatoarele ore dupa intepatura. Niciunul dintre subiectii testati nu a dezvoltat boala Lyme. A existat si un grup de control cu pacienti care au primit un tratament placebo; astfel s-au descoperit 7 cazuri de borelioza. Nu au fost inregistrate nici efecte secundare ale gelului, prin urmare ar putea fi folosit si in cazul copiilor. Gelul trebuie aplicat o data la 12 ore, timp de trei zile.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.