Revista care te menține sănătos

Știri

Gigi Hadid vorbeste despre suferinta sa

4 septembrie 2017
Share
Gigi Hadid vorbeste despre suferinta sa

Gigi Hadid a marturisit recent ca sufera de tiroidita Hashimoto sau tiroidita cronica autoimuna. Recent desemnata modelul anului 2016, Hadid a pus pe seama acestei afectiuni kilogramele pierdute in ultima prioada, dar si alte schimbari ale metabolismului. Sunt deja doi ani de cand Gigi Hadid se afla sub tratament pentru tiroidita Hashimoto. Se pare ca Gigi nu este singura persoana cu o afectiune cronica din familia Hadid, mama si sora sa, Bella, suferind de boala Lyme (cronica).

Ce este tiroidita Hashimoto?

Tiroidita cronica autoimuna este declansata in urma aparitiei autoanticorpilor (anticorpi indreptati impotriva propriilor tesuturi) care au ca tinta proteine din structura tiroidei: tireoperoxidaza si tireoglobulina. Din cauza prezentei acestor autoanticorpi se produce un proces inflamator, cel mai frecvent cu o evolutie ondulanta, care poate afecta, in timp, functia tiroidei.


Deschide videoclipul

Din cauza aparitiei pe un teren cu predispozitie pentru bolile autoimune, tiroidita Hashimoto se poate asocia cu vitiligo, psoriazis sau poliartrita reumatoida. Se presupune ca un consum crescut de iod favorizeaza aparitia bolii.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.