Revista care te menține sănătos

Știri

Festivalul Brazilor de Craciun: Catena, alaturi de Salvati Copiii in lupta impotriva abandonului scolar

9 decembrie 2016
Share

Festivalul Brazilor de Craciun a ajuns la cea de-a 16-a editie. Evenimentul a fost organizat de Salvati Copiii Romania in beneficiul copiilor saraci, aflati in risc de abandon scolar. Festivitatea s-a tinut la Stejarii Country Club, joi, 8 decembrie, iar in cadrul ei au participat peste 300 de personalitati din mediul de afaceri, media, cultura si sport.

In cadrul evenimentului au fost licitati in scop caritabil 14 brazi din cei 27 existenti, cel mai scump fiind cel realizat de cunoscutul creator de moda Catalin Botezatu & Scoala Metropolitana ARC, achizitionat pentru suma de 127.500 euro. Bradul a fost licitat de Catena, prin intermediul doamnei Anca Vlad, presedinte Fildas-Catena Grup, iar Catena s-a numarat printre principalii sponsori ai festivalului, din categoria Diamond. Suma oferita reprezinta un record in istoria celor 16 editii ale festivalului. Povestea acestui brad in sine este cea a unui miracol: este un brad al copilariei si al viselor din care aceasta este plamadita.

brad-cb-resize200„Bradul pe care l-am conceput pentru aceasta seara de magie este unul care ne arata copilaria asa cum trebuie ea sa fie pentru fiecare copil: una a povestilor, a sinceritatii, a iubirii. Ma bucur enorm ca magia bradului va ajunge acolo unde trebuie, la copiii care au nevoie”, a declarat designerul Catalin Botezatu cu aceasta ocazie.

Editia care a strans cea mai mare suma: 520.000 de euro

De altfel, editia din acest an a Festivalului Brazilor de Craciun a stabilit un record, in urma licitarii brazilor, din biletele de tombola si din sponsorizari fiind stransi 520.000 de euro pentru prevenirea abandonului scolar, cea mai mare suma din ultimii zece ani in care a avut loc evenimentul. Suma obtinuta este dubla fata de cea colectata in anul precedent, cand s-a reusit strangerea sumei de 250.000 euro, care a fost investita in educatia a 2.560 de copii.
In primele 15 editii, Salvati Copiii a strans prin intermediul Festivalului Brazilor de Craciun aproximativ 3.3 milioane de euro, bani care au sprijinit integrarea educationala pentru 25.685 de copii, prin programele educationale Gradinite Estivale, A Doua Sansa si Scoala dupa Scoala.

Oana Baltoc

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.