Revista care te menține sănătos

Știri

Miscarea imbunatateste memoria la seniori

6 decembrie 2016
Share

Tulburarea cognitiva usoara apare dupa 65 de ani. Oamenii pot experimenta un declin cognitiv minor, insa acesta nu va afecta in mod semnificativ activitatile zilnice. Uneori insa, tulburarea cognitiva poate conduce la aparitia Alzheimerului. Studiile arata ca 80% dintre persoanele cu tulburare cognitiva usoara pot face Alzheimer in decursul a 6 ani. Miscarea ar putea creste volumul in unele zone ale creierului, imbunatatind memoria.

Cresterea volumului lobului temporal

Cercetatorii au analizat in cadrul unui studiu controlat 35 de adulti cu tulburare cognitiva usoara care faceau exercitii fizice. Participantii au fost impartiti in doua grupuri. Primul grup era format din 16 adulti care aveau in jur de 63 de ani, iar cel de-al doilea, din 19 seniori cu varsta medie de 67 de ani. Voluntarii din cel de-al doilea grup au luat parte la activitati precum alergarea pe banda, mersul pe bicicleta eliptica etc. Acestia s-au antrenat de patru ori pe saptamana, de-a lungul a sase luni, si au fost supusi testelor RMN, inainte si dupa cele sase luni pentru a se observa schimbarile anatomice de la nivelul creierului. La final, cercetatorii au observat o crestere a volumului in zona lobului temporal, responsabil de memoria pe termen scurt. S-a observat si o conservare a volumului total al creierului, dar si a volumului materiei cenusii.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.