Revista care te menține sănătos

Știri

Lansare de carte – eveniment: „Imaginarium” de Ana Stefania Andronic (BUZU)

18 noiembrie 2016
Share

Artista Ana Stefania Andronic (BUZU) ne invita in lumea culorilor si a imaginatiei neingradite. Luni, 21 noiembrie 2016, ea lanseaza o fascinanta carte de ilustratie si colorat pentru toate varstele, aparuta la Editura ALICAT, pe care a intitulat-o sugestiv „Imaginarium”.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin ProgramulCatena pentru Arta, si va avea loc la libraria Carturesti Verona, incepand cu ora 19.00. Si-au anuntat deja prezenta numerosi artisti plastici, critici literari si de arta, istorici, personalitati ale vietii cultural-artistice, scriitori, jurnalisti. Vor lua cuvantul Otilia Ostrotki, Director General Tonica Group, si, bineinteles, autoarea.

„Cartea de colorat pe care Buzu – Ana Andronic v-o propune este mai mult decat un proiect de desen. Este o imbratisare, o cerere de prietenie, o declaratie de dragoste. Este un dar. Ea a desenat aripile… in creion. Invatarea zborului, culoarea – intra in atributiile voastre. Fiecare pagina a cartii devine, astfel, creatie artistica desavarsita, in care doi artisti, BUZU si TU, IMPREUNA – creati lucrari de arta. Arta desenului, a emotiei si a copilariei fiecarei varste”, a declarat Otilia Ostrotki.

Repere ale traseului artistic

Membra din 2014 a Uniunii Artistilor Plastici, Ana Stefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafica de la Liceul de Arta „Nicolae Tonitza” si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti – Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut indrumator pe Mircia Dumitrescu.

Din 2010 pana in prezent, a fost protagonista mai multor expozitii personale (de arta digitala, de design vestimentar, de arta decorativa) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar National (2011), Helios – Timisoara (2012-2013), Chrom – Bochum, Germania (lucrarile de dimensiuni ample, prezentate in varianta UV au facut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat in premiera publicului european, 2013), Imbold – Bucuresti (2013), Grand-Hotel Marriott (2014), Biblioteca Nationala a Romaniei (2014) s.a.

A realizat o serie de comenzi de arta decorativa pentru sedii de institutii si pentru primul Cine-Cafe (Senso Cine Cafe, Bd. Unirii nr. 15).

Expozitiile personale din ultimii cinci ani, precum si participarile la targuri internationale ale Anei Stefania Andronic BUZU au investigat noi modalitati de expresie in pictura figurativa, evoluand spre un decorativism complex, impregnat de simboluri si sugestii grafice.

Natalia Talmacec

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.