Revista care te menține sănătos

Știri

Secretul sanatatii si stilul de viata

14 noiembrie 2016
Share

Factorii de risc genetici ar putea cauza numeroase boli. Cu toate acestea, am putea reduce riscul afectiunilor cu ajutorul unui stil de viata sanatos. Uneori este tentant sa dam vina pe genetica, insa uitam de comportamentele care nu ne sunt tocmai favorabile. Cercetatorii sustin ca un stil de viata sanatos ar putea contracara efectul genelor. Suedezii la Universitatea din Stockholm au realizat un studiu pe care l-au publicat in Journal of the American Geriatrics Society.

Genele si stilul de viata

Pe o perioada de 25 de ani, expertii au urmarit 1 229 de indivizi cu varsta de 75 si peste 75 de ani si au studiat corelatiile dintre variatiile genetice, comportamentul si riscul de deces. S-au concentrat asupra a 14 gene, 4 dintre acestea legate de maladiile cardiovasculare si metabolism, care ar fi putut creste riscul de deces. O gena poate avea multiple forme, numite alele. Persoanele cu aceste gene aveau si un risc mai mare de deces. Insa stilul de viata poate influenta deopotriva rata mortalitatii. Fumatul, lipsa activitatii fizice pot afecta sanatatea, independent de factorii genetici, asa ca ar trebui sa luati in calcul acest aspect pe parcursul vietii.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.