Revista care te menține sănătos

Știri

Plimbati-va 10 minute dupa fiecare masa daca aveti diabet de tip II!

10 noiembrie 2016
Share

Persoanele care sufera de diabet ar trebui sa faca plimbari scurte dupa ce iau masa pentru ca glicemia sa scada, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in jurnalul medical Diabetologia. Cercetatorii de la Universitatea din Otago, Noua Zeelanda, au realizat un studiu pe 41 de persoane cu diabet de tip II, cu varste intre 18 si 75 de ani. Voluntarii au fost impartiti in doua grupe.

10 minute de miscare dupa masa reduc glicemia

Persoanele din primul grup s-au plimbat 30 de minute pe zi pe parcursul a 14 zile, iar persoanele din cea de-a doua echipa, cate 10 minute dupa fiecare masa, pe parcursul aceleiasi perioade. Rezultatele au aratat ca 10 minute de miscare dupa fiecare masa reduc nivelul glucozei din sange, spre deosebire de plimbarea de 30 de minute in oricare alt moment al zilei, nivelul glicemiei scazand cu pana la 12%. Controlul glicemiei dupa mese este esential in gestionarea diabetului de tip II. Asadar, daca va confruntati cu aceasta boala cronica, faceti 10 minute de miscare dupa fiecare masa.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.