Revista care te menține sănătos

Știri

O substanta utilizata in tratarea hipotiroidismului ar putea reduce nasterile premature

10 noiembrie 2016
Share

Din ce in ce mai multe femei se confrunta cu problema nasterii premature, iar un nou studiu incearca sa reduca aceste complicatii in cazul femeilor care sufera de hipotiroidism. Tiroida este o glanda endocrina aflata la baza gatului. Este responsabila de extragerea iodului din alimente si transformarea acestuia in hormoni tiroidieni. Odata formati, acesti hormoni sunt eliberati in sange si transportati in tot corpul, controland metabolismul.

Levotiroxina in tratarea hipotiroidismului

In sarcina, hormonii tiroidieni sunt foarte importanti in ceea ce priveste dezvoltarea creierului fatului. Hipotiroidismul afecteaza 2-3% dintre femeile gravide. In hipotiroidism, glanda tiroida nu produce suficienti hormoni. Cercetatorii de la Universitatea din Cardiff, Marea Britanie, sustin ca hipotiroidismul ar putea afecta greutatea si, respectiv, sanatatea copilului. Pentru studiu, cercetatorii au analizat efectul unei substante comune dintr-un medicament utilizat pentru a trata hipotiroidismul. Studiul a examinat 13 000 de femei cu sarcini intre 12 si 16 saptamani. Dintre acestea, 518 aveau hipotiroidism, 263 primeau tratament cu substanta activa levotiroxina, in timp ce 255 nu primeau niciun fel de tratament. S-a descoperit ca femeile cu hipotiroidism care erau tratate cu levotiroxina au nascut copii cu o greutate normala, natural.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.