Revista care te menține sănătos

Știri

Anestezia epidurala ar putea reduce riscul depresiei post-partum

3 noiembrie 2016
Share

Depresia post-partum afecteaza mai mult de 10% dintre femei, care au nevoie de consiliere de specialitate. Un studiu american condus de catre cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh sugereaza faptul ca anestezia epidurala ar putea reduce riscul de a dezvolta depresie post-partum. Durerea travaliului de nastere joaca un rol important in dezvoltarea acestui tip de depresie.

Traume fizice in timpul nasterii

Pentru acest studiu care a fost prezentat in cadrul Congresului anual al Societatii de Anestezie, expertii au analizat dosarele medicale a 201 femei care au nascut si carora li s-a facut o anestezie epidurala. Acestea au fost rugate sa evalueze durerile nasterii, pe o scara de la 1 la 10. Plecand de la aceste cifre, cercetatorii au calculat procentajul durerii. Apoi, tinerele mame au fost interogate la sase saptamani dupa nastere. Luand in considerare factori precum existenta depresiei sau a unei traume fizice in timpul nasterii, cercetatorii au descoperit ca femeile care au solicitat o anestezie epidurala prezentau un risc mai mic de a suferi de depresie post-partum. Analiza vine sa confirme rezultatele unui alt studiu realizat de catre cercetatorii chinezi in 2014. In functie de experienta nasterii, tanara mama poate avea un start bun in noua viata alaturi de copil.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.