Revista care te menține sănătos

Știri

Cititi! Veti fi mai sanatosi!

14 octombrie 2016
Share

Cititul este un mod de relaxare, de evadare din cotidian, cel putin temporar. In plus, persoanele care citesc au si o speranta de viata mai mare. Oamenii de stiinta de la Yale University School of Public Health au realizat un studiu si au ajuns la concluzia ca persoanele care petrec trei ore si jumatate pe saptamana citind nu vor deceda in urmatorii 12 ani. Cititul ajuta celulele creierului sa realizeze conexiuni si reduce riscul bolilor neurodegenerative.

Cititul imbogateste vocabularul

In plus, potrivit unui studiu din 2009 condus de catre specialistii de la Universitatea din Sussex, Anglia, cititul reduce nivelul stresului cu pana la 68%, mai mult decat atunci cand ascultam muzica sau ne plimbam. Tot in cadrul acestui studiu s-a observat ca 6 minute petrecute citind reduc tensiunea musculara si rata batailor inimii. Unii oameni „vad” cititul ca pe o evadare din lumea reala. Un alt studiu din 2013 publicat in jurnalul Science arata faptul ca indivizii care citesc ii pot intelege mai usor pe cei cu dorinte, credinte si ganduri diferite de ale lor. Cercetatorii din Departamentul de Psihologie Aplicata si Dezvoltare Umana a Universitatii din Toronto, Canada, sustin ca oamenii care citesc empatizeaza mai bine cu cei din jur, ca sa nu mai discutam despre faptul ca cititul ne imbogateste vocabularul.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.