Revista care te menține sănătos

Știri

Legatura dintre pierderea auzului si creier

11 octombrie 2016
Share

Potrivit unui studiu recent publicat in Journal of Neurophysiology, pierderea auzului pe masura ce se inainteaza in varsta nu este cauzata doar de organul numit ureche. Unele parti ale creierului ar putea fi, de asemenea, „de vina”. In general, pierderea auzului este cauzata de deteriorarea „celulelor de par” din urechea interna sau a nervilor auditivi care transforma vibratiile produse de undele sonore in impulsuri nervoase. Insa cand o persoana nu poate urmari o conversatie atunci cand in jur este galagie, creierul ar putea fi cauza.

Creierul nu poate interpreta semnificatia semnalelor sonore

Cercetatorii de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, au adunat doua grupe de voluntari a caror limba materna era engleza si i-au rugat sa poarte o conversatie in timp ce si alte persoane vorbeau in jur, fie in limba engleza, fie in olandeza. Persoanele mai in varsta au intampinat probleme in ceea ce priveste intelegerea conversatiei, spre deosebire de cele mai tinere. Cu ajutorul RMN-ului s-a putut observa ca existau deficiente neurologice la nivelul cortexului si mezencefalului (creierul mijlociu). Astfel, rezultatele indica faptul ca problemele de intelegere si de vorbire legate de varsta pot avea si alte cauze, printre care si imposibilitatea creierului de a interpreta corect semnificatia semnalelor sonore.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.