Revista care te menține sănătos

Știri

Veganii ar trebui sa ia permanent suplimente cu B12

4 octombrie 2016
Share

Potrivit Societatii Germane de Nutritie (DGE), este „dificil, daca nu chiar imposibil” ca dintr-o dieta exclusiv vegetariana sa-ti iei toti nutrientii esentiali. Dintre acestia, cea mai „defavorizata” este vitamina B12. Urmatoarele pe lista sunt proteinele, respectiv aminoacizii esentiali, acizi grasi Omega-3 cu catena lunga, riboflavina (B2), vitamina D si minerale precum calciu, fier, iod, zinc si seleniu.

 

Carente si remedii

Persoanele care refuza orice aliment de natura animala sunt predispuse la carente nutritionale si anumite tulburari de sanatate. Potrivit DGE, dieta vegana este contraindicata femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor si adolescentilor. Aceiasi experti recomanda persoanelor care opteaza pentru o dieta vegana sa ia permanent suplimente cu B12, sa-si faca periodic analize pentru a verifica nivelul acestei vitamine in organism. Si, nu in ultimul rand, sa aleaga alimentele bogate in substante nutritive sau imbogatite, in special cu „nutrientii-problema”.

O alta recomandare pentru vegani este vizita periodica la medic pentru a verifica daca exista anumite carente.

 

Elena Coroianu

Sursa: nutraingredients.com

#tags   \   , , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.