Revista care te menține sănătos

Știri

Sporturile de anduranta ne ajuta sa ne adaptam la efort fizic

30 septembrie 2016
Share

Practicarea cu regularitate a unei activitati sportive de anduranta „obliga” corpul sa se adapteze la efort fizic si modifica memoria musculara (permite muschiului sa revina rapid atunci cand este antrenat).

Capacitatea de a rezista la eforturi fizice modifica activitatea unor gene specifice, lasand loc unei multitudini de copii de ADN modificate, si anume ARN – acid ribonucleic cu rol de a copia informatia genetica a unei catene de ADN, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in PLOS Genetics.

Corpul se obisnuieste treptat cu efortul

Cercetatorii de la Institutul Karolinska, Suedia, au realizat studiul pe un numar de 23 de voluntari care au urmat programe de anduranta. Cercetatorii au analizat ARN-ul, copiile moleculare ale secventei de ADN, in tesutul muscular inainte si dupa antrenamentul de rezistenta. Au descoperit aproximativ 3 400 de variatii ARN, asociate cu 2 600 de gene care s-au modificat in urma antrenamentului. Practicarea regulata a unui sport de anduranta modifica genele si memoria musculara, permitandu-le sa se adapteze treptat la niveluri diferite de efort.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.