Revista care te menține sănătos

Știri

Meditati si veti fi mai putin stresati!

5 septembrie 2016
Share

Credeti ca pentru a reduce nivelul de stres ar fi mai bine sa plecati intr-o vacanta sau sa meditati? Ei bine, potrivit cercetatorilor americani, se pare ca tehnica de meditatie are un impact de lunga durata asupra psihicului. Cercetatorii de la Universitatea din California, Statele Unite, au realizat un studiu pe un numar de 94 de femei pentru a analiza impactul biologic atat al meditatiei, cat si al vacantei, comparand efectele lor asupra stresului.

Tehnicile de meditatie va ajuta sa scapati de stres

Treizeci dintre voluntari au ales meditatia. Echipa de cercetatori a examinat schimbarile a 20 000 de gene pentru a determina ce modificari s-au produs inainte si dupa cele doua tipuri de experiente: meditatia si vacanta. Rezultatele studiului publicat in Translational Psychiatry arata ca cele mai importante modificari s-au produs in activitatea genelor legate de raspunsul la stres si functia sistemului imunitar. Relaxarea din timpul vacantei a avut un impact puternic asupra retelelor moleculare asociate cu stresul si sistemul imunitar. Acestea cresc vitalitatea si starea de spirit, insa pe termen scurt. Practicata cu regularitate, meditatia este o activitate asociata cu activarea cailor moleculare caracterizate printr-o activitate antivirala si antistres, efectele fiind pe termen lung.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.