Revista care te menține sănătos

Știri

Tratament personalizat pentru depresie

1 iulie 2016
Share

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou test de sange care ar putea duce la tratamente personalizate pentru tratarea depresiei. Astfel, medicii ar putea sti de la inceput ce antidepresiv functioneaza la un anumit pacient si nu ar mai fi nevoiti sa le ia prin eliminare. In prezent, 50% dintre tratamentele prescrise pentru prima data pacientilor nu sunt cele potrivite. In plus, poate dura cateva saptamani pana se constata daca tratamentul da sau nu rezultate.

Mod de functionare

Noul test, dezvoltat de cercetatorii de la Kings College din Londra, poate prezice daca un anumit antidepresiv ar functiona la un anumit pacient, inainte ca medicul sa-l prescrie, prin cautarea a doi biomarkeri de inflamatie. Acestia au fost asociati anterior cu un raspuns slab la medicatia tipica. Testul poate masura cu precizie nivelul biomarkerilor unei persoane. Daca rezultatul depaseste un anumit prag, cel mai probabil, pacientul respectiv nu va raspunde la antidepresivele de prima linie, respectiv antidepresivele care au mai putine efecte secundare si pe care medicii le prescriu intai.

Inainte de a fi folosit la scara larga, noul test va trebui cercetat suplimentar, dar specialistii sunt convinsi ca este un pas bine-venit in directia corecta.

Elena Coroianu

Sursa: sciencealert.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.