Revista care te menține sănătos

Știri

Un test de sange ar putea verifica eficienta antidepresivelor

10 iunie 2016
Share

Cu ajutorul unui test de sange, expertii ar putea verifica eficienta tratamentelor antidepresive la pacienti, potrivit unui studiu publicat in Journal of International Neuropsychopharmacology. Oamenii de stiinta de la King’s College London (Marea Britanie) au dezvoltat un test de sange care ar putea preciza cu exactitate daca pacientii raspund pozitiv la tratamentul cu antidepresive sau nu. Aceasta ar putea fi o solutie terapeutica in ceea ce priveste tratamentul personalizat al pacientilor cu depresie. 

Antidepresivele si biomarkerii inflamatiei

Expertii au identificat biomarkerii care masoara inflamatia din sange la doua grupuri de pacienti depresivi. Cu cat nivelul de inflamatie este mai crescut, cu atat forma depresiei este mai severa, iar riscul ca receptivitatea la antidepresive sa fie scazuta este mai mare. Asadar, in acest mod, pacientii ar putea beneficia de tratament personalizat; chiar si pacientii cu inflamatie arteriala ar putea fi directionati catre tratamente noi si rapide cu ajutorul antidepresivelor sau altor medicamente antiinflamatoare.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.