Revista care te menține sănătos

Știri

Cuplurile care imbatranesc impreuna incep sa semene si din punct de vedere al sanatatii

27 mai 2016
Share

O expresie din popor spune simplu ca cine se aseamana se aduna. Insa se pare ca si reversul este valabil si ca oamenii incep sa semene unul cu celalalt dupa o anumita perioada de timp petrecuta impreuna (isi imprumuta gesturile, hobby-urile etc.). Dar daca ar incepe se semene si in privinta sanatatii? Expertii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite, au urmarit indeaproape si studiat acest subiect.

Viata comuna=stare de sanatate asemanatoare?

Cercetatorii au constatat ca persoanele care imbatranesc impreuna experimenteaza schimbari biologice care le fac sa semene din ce in ce mai mult. Anii petrecuti impreuna, mediul in care cei doi au trait si deciziile luate la comun apropie un cuplu atat din punct de vedere emotional, cat si fizic. Asemanari izbitoare din punct de vedere al sanatatii au fost observate la 1 568 de cupluri din America care erau impreuna de mai bine de 20 de ani si aveau varste peste 50 de ani. Asemanarile au fost remarcate la nivelul functiilor renale, colesterolului si a capacitatii de intelegere mentala. In plus, se pare ca aveau si o stare de spirit asemanatoare, optimismul sau depresia fiind resimtite de ambii parteneri. Rezultatele au fost prezentate in cadrul Congresului Anual al Societatii de Gerontologie din America.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.