Revista care te menține sănătos

Știri

Obezitatea infantila incepe in pantece

13 mai 2016
Share

Cercetatorii de la Imperial College din Londra au ajuns la concluzia ca obezitatea infantila incepe in uter si ar putea fi declansata de nivelul de zahar din sangele mamei. Oamenii de stiinta au constatat ca bebelusii ai caror mame au facut diabet pe parcursul sarcinii aveau cu 16% mai multa grasime corporala decat copiii nascuti de mame sanatoase.

Diabetul gestational este o conditie temporara care apare la femeile insarcinate (atunci cand au prea mult zahar in sange) si care poate duce la complicatii, inclusiv avort spontan si nasterea unui copil mort. Acest sange ajunge la copilul nenascut prin intermediul placentei, iar oamenii de stiinta cred ca ar putea declansa schimbari cruciale in metabolism sau care duc la obezitate.

Motive de ingrijorare

In cadrul studiului publicat in revista Diabetes Care a fost analizat, cu ajutorul tomografiei de rezonanta magnetica, tesutul adipos a 42 de copii nascuti de mame cu diabet gestational si 44 de copii nascuti de femei sanatoase. Daca la nastere nu existau diferente intre cele doua grupuri de copii, dupa 10 saptamani, cei din prima categorie au avut in medie cu 16% mai multa grasime corporala. Datele sunt cu atat mai alarmante, cu cat nou-nascutii fusesera alaptati, ceea ce, in mod normal, inseamna ca sunt mai slabi decat daca ar fi fost hraniti cu lapte formula.

Elena Coroianu

Sursa: Mail Online

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.