Revista care te menține sănătos

Știri

Yoga ar putea reduce simptomele astmului

28 aprilie 2016
Share

Yoga este o practica populara pentru trup si suflet ce implica o combinatie de posturi fizice, exercitii de respiratie si meditatie sau relaxare. Popularitatea sa se datoreaza beneficiilor pentru sanatate cu care a fost asociata. Printre beneficii se numara reducerea stresului, anxietatii, depresiei, hipertensiunii arteriale, durerilor de spate etc. Potrivit unui studiu publicat in Cochrane Library, se pare ca yoga ar putea imbunatati simptomele astmului, dar si calitatea vietii.

Practicati yoga pentru a va simti bine

Pentru a se ajunge la aceste concluzii, s-a efectuat o analiza a 15 studii clinice, controlate, ce implicau 1 048 de adulti, dintre care majoritatea sufereau de astm bronsic moderat pana la sever. Participantii au continuat sa ia medicamentele pentru astm pe toata perioada studiilor (intre 2 saptamani si 4 ani). Cercetatorii au observat ca yoga a redus simptomele astmului, insa este nevoie de cercetari suplimentare pentru a descoperi daca imbunatateste functia pulmonara.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.