Revista care te menține sănătos

Știri

Vitamina C reduce riscul de cataracta 2

25 aprilie 2016
Share

Dupa varsta de 60 de ani, o dieta bogata in vitamina C reduce cu o treime riscul dezvoltarii cataractei. Un studiu publicat in Ophtalmology este primul de acest gen care indica faptul ca alimentatia si modul de viata joaca un rol poate la fel de important precum genetica in ceea ce priveste aparitia acestei tulburari de vedere.

Vitamina C previne oxidarea care afecteaza cristalinul

Cercetatorii au analizat datele a mai mult de 1 000 de perechi de gemeni din Marea Britanie care au raspuns unui chestionar despre obiceiurile alimentare, cu scopul de a monitoriza aportul de vitamine C, A, B, dar si aportul de zinc si cupru. Apoi le-a fost masurata opacitatea cristalinului si stadiul cataractei mai intai la 60 de ani si apoi 10 ani mai tarziu. Potrivit rezultatelor, consumul de alimente care contin vitamina C a fost asociat unei reduceri cu pana la 20% a riscului de cataracta. Dupa 10 ani, riscul era si mai redus, cu pana la 33%, la femeile care consumau alimente bogate in vitamina C.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.