Revista care te menține sănătos

Știri

Terapia prin cantat amelioreaza simptomele Parkinsonului

19 aprilie 2016
Share

Boala Parkinson este o tulburare degenerativa a sistemului nervos. Printre simptome se numara tremorul mainilor, bratelor, picioarelor si maxilarului. Persoanele care se confrunta cu Parkinsonul se misca incet, au probleme de echilibru si sunt instabile emotional.

Terapia prin cantat

In egala masura, problemele de respiratie si voce (scaderea in intensitate, ton stins) reduc calitatea vietii pacientilor cu Parkinson. Tratamentele standard nu vizeaza aceste aspecte. In plus, stimularea cerebrala ce amelioreaza multe dintre simptomele clasice ale bolii poate contribui la modificarile vocii. O echipa de cercetatori de la Universitatea de Stat din Iowa, Statele Unite, a investigat terapia prin cantat si efectele acesteia. 28 de pacienti cu Parkinson au participat la cercetare si au mers la sesiuni de canto de grup, fie o data, fie de doua ori pe saptamana. In cadrul sesiunilor de terapie s-au facut exercitii vocale si au fost cantate melodii cunoscute. Dupa opt saptamani s-au inregistrat imbunatatiri semnificative, atat la nivelul vocii, cat si al respiratiei.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.