Revista care te menține sănătos

Știri

Stimularea electrica ar putea fi de ajutor in tratarea durerii cronice

7 aprilie 2016
Share

Stimularea electrica ar putea fi o solutie pentru tratarea durerii cronice, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in Experimental Brain Research. Cercetatorii din Statele Unite ale Americii au testat eficienta stimularii electrice in structurile profunde din creier.

Au folosit pentru prima data un dispozitiv electric care stimuleaza direct aria tegmentala ventrala a creierului (zona implica recompensa si dependenta).

Un altfel de tratament

Procedeul declanseaza eliberarea de dopamine benefice care ajuta la reducerea stresului asociat, in general, cu durerea cronica. Expertii au observat ca acest proces ar putea stopa perceptia durerii, deoarece mesajele transmise sunt blocate. Terapia este una dintre solutiile impotriva durerii cronice aflate in prim-plan in ceea ce priveste cercetarea medicala actuala si ar putea fi utilizata in ameliorarea durerii cronice, non-invaziv si fara efecte secundare. O solutie de viitor, mai ales ca pacientii care sufera de dureri cronice abuzeaza de analgezice.

Ruxandra Dumitrescu           

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.