Revista care te menține sănătos

Știri

Alzheimer: amintirile pierdute ar putea fi recuperate

21 martie 2016
Share

Amintirile persoanelor care sufera de Alzheimer nu dispar complet. Acestea ar putea fi recuperate din zonele mai putin accesibile ale creierului si ar putea fi reactivate, potrivit cercetatorilor americani.

Oamenii de stiinta de la Institutul Tehnologic din Massachusetts, Statele Unite, au reusit sa demonstreze ca amintirile nu se sterg; ele se regasesc in zonele greu accesibile ale creierului.

Speranta de tratament

Pentru a ajunge la aceste concluzii, s-au realizat experimente pe soarecii de laborator sanatosi, dar si pe cei modificati genetic. Ambele grupuri au primit socuri electrice de doua ori, la un interval de 24 de ore. Cei sanatosi au manifestat panica, in timp ce rozatoarele modificate genetic au ramas indiferente. S-a incercat apoi stimularea zonei creierului asociata cu amintirile cu ajutorul luminii albastre (tehnica numita optogenetica) la soarecii modificati genetic. Memoria oamenilor, cat si a rozatoarelor se pare ca functioneaza pe principii similare. Iar concluzia este ca pacientii care sufera de boala Alzheimer ar putea avea o speranta de tratament.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.