Revista care te menține sănătos

Știri

Noul decan de varsta al umanitatii este un supravietuitor al Holocaustului

16 martie 2016
Share

Titlul de cel mai in varsta barbat din lume a revenit recent, potrivit Cartii Recordurilor, unui israelian in varsta de 112 ani, supravietuitor al Holocaustului. Acesta a preluat stafeta de la fostul decan de varsta, japonezul Yasutaro Koide, care s-a stins la inceputul acestui an, cu doar cateva luni inainte de a implini 113 ani.

Noul detinator al titlului de cel mai in etate barbat in viata apartine la ora actuala lui Kristal Yisrael, un locuitor al orasuui Haifa. Barbatul s-a nascut in Polonia, in apropierea orasului Zarnow, la 15 septembrie 1903, cu trei luni inainte ca fratii Wright sa efectueze primul zbor cu un avion cu motor. Insa, de departe cel mai impresionant lucru ce trebuie mentionat despre el este faptul ca este unul dintre putinii supravietuitori ai lagarului nazist Auschwitz. 

Mai tanar decat cea mai in varsta femeie

Israelianul Kristal Yisrael detine recordul de varsta doar in randul barbatilor, el fiind cu patru ani mai tanar decat cea mai in varsta femeie in viata, americanca Susannah Mushatt Jones, nascuta in data de 6 iulie 1899 si, prin urmare, in varsta de 116 de ani.

Recordul pentru longevitate umana, recunoscut oficial, este detinut de frantuzoaica Jeanne Louise Calment, care a trait 122 de ani si 164 de zile inainte de a muri in 1997.

Natalia Talmacec

Sursa: www.20minutes.fr, www.guinnessworldrecords.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.