Revista care te menține sănătos

Știri

Problemele financiare conduc la aparitia durerilor fizice

24 februarie 2016
Share

Va confruntati cu probleme financiare? Nu va faceti griji, nu sunteti singurele persoane insa, potrivit unui nou studiu, un astfel de stres ar putea cauza dureri fizice. In urma studiului condus de catre expertii de la Universitatea din Virginia, Statele Unite, s-a descoperit ca persoanele care nu sunt stabile din punct de vedere financiar experimenteaza durere fizica.

Legatura dintre bani si instabilitatea financiara

In studiu, oamenii de stiinta au analizat date provenind de la 33 720 de persoane din diferite zone geografice apartinand Statelor Unite. Au observat ca, in familiile in care ambii parteneri erau someri, se cheltuia cu 20% in plus pe analgezice, spre deosebire de familiile in care ambii parteneri erau angajati sau macar unul. Intr-un alt studiu desfasurat online pe 187 de pacienti, persoanele care nu aveau un loc de munca stabil si, respectiv, siguranta financiara se confruntau cu dureri fizice. Cercetatorii au evaluat daca nesiguranta financiara ar putea fi legata de toleranta la durere. In cadrul unei cercetari, echipa de experti i-a rugat pe studenti sa se gandeasca la viitoarele locuri de munca, in timp ce isi tineau una dintre maini intr-o galeata cu gheata. Apoi a fost masurata toleranta la durere dupa timpul in care studentii au rezistat cu mana in gheata. Cei care se gandeau ca vor intra pe o piata stabila si vor avea un loc de munca au rezistat mai mult. Asadar, se pare ca lipsa banilor conduce la instalarea durerilor fizice.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.