Revista care te menține sănătos

Știri

Fibromialgie: gimnastica in apa ar putea reduce durerea

24 februarie 2016
Share

Fibromialgia se caracterizeaza prin dureri musculo-scheletice. Un grup de experti a analizat sase studii care comparau efectele gimnasticii in apa cu alte tipuri de practici fizice, cu forme diferite de exercitii in apa etc. Scopul a fost acela de a descoperi beneficiile aqua gymului (gimnastica in apa) in ceea ce priveste reducerea simptomelor fibromialgiei. La studiu au participat 881 de voluntari, dintre care 866 femei si 15 barbati.

Beneficiile gimnasticii in apa pentru fibromialgie

S-a ajuns la concluzia ca gimnastica in apa amelioreaza semnificativ simptomele acestei afectiuni, creste rezistenta musculara si imbunatateste functia cardiovasculara. Aceasta activitate realizata in apa reduce deopotriva durerile si rigiditatea musculara. Celelalte exercitii in apa ce presupuneau executarea unor miscari lente de Tai Chi favorizau recuperarea flexibilitatii musculare. Asadar, aceasta forma de miscare fizica executata in apa poate imbunatati simptomele si forma fizica la pacientii care se confrunta cu aceasta problema suparatoare numita fibromialgie.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.