Revista care te menține sănătos

Știri

Luati micul dejun pentru a fi activi dimineata

17 februarie 2016
Share

Pentru a lupta impotriva sedentarismului, este necesar sa consumati dimineata un mic dejun echilibrat. Expertii sustin ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, nu ingrasa si favorizeaza activitatea fizica, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition. Cercetatorii de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, au realizat un studiu pe un numar de 23 de participanti cu varste intre 21 si 60 de ani.

Combaterea sedentarismului

Participantii au fost impartiti in doua grupuri. Voluntarii din primul grup trebuiau sa ia micul dejun, in timp ce persoanele din cel de-al doilea grup, nu. Timp de 6 saptamani, acestia aveau obligatia de a consuma, in cel mult doua ore de la trezire, un mic dejun de 700 de calorii. Pe parcursul studiului, cercetatorii au constatat ca persoanele care nu luau micul dejun consumau mai multe calorii de-a lungul zilei. Au remarcat, de asemenea, ca cea mai importanta masa a zilei le permite oamenilor sa fie mai activi si sa faca sport. O descoperire interesanta, mai ales ca sedentarismul este o problema de sanatate publica in zilele noastre. Reprezinta al patrulea factor de risc in ceea ce priveste mortalitatea in lume, dupa hipertensiune arteriala, fumat si diabet. Organizatia Mondiala a Sanatatii ne recomanda sa facem 10 000 de pasi pe zi pentru a combate sedentarismul.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.