Revista care te menține sănătos

Știri

A fost descoperita zona din creier care activeaza sentimentul de singuratate

17 februarie 2016
Share

Cercetatorii americani au descoperit zona din creier care ar activa sentimentul de singuratate. Aceasta zona a fost identificata in urma unui studiu realizat pe soarecii de laborator. Sentimentul de singuratate declanseaza activitatea „neuronilor singuratatii”. Sentimentul de singuratate dauneaza sanatatii, este responsabil de un sistem imunitar scazut, de un grad mai mare de sensibilitate la durere si, in plus, creste riscul de infarct si AVC la persoanele cu varste intre 45 si 65 de ani.

Singuratatea si neuronii

Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Statele Unite, au descoperit zona despre care vorbim atunci cand studiau efectele unui medicament asupra creierului, in special asupra neuronilor dopaminergici (responsabili de senzatia de placere). Au observat ca, atunci cand rozatoarele traiesc in grupuri, neuronii din nucleul raphe (care produce serotonina) sunt „adormiti”. In schimb, atunci cand rozatoarele sunt izolate, neuronii devin hiperactivi. De asemenea, rozatoarele care aveau un rol social in grup erau mult mai sensibile, mult mai profund afectate de singuratate.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.