Revista care te menține sănătos

Știri

Parkinsonul ar putea fi tratat cu ajutorul plasturilor cu nicotina

15 februarie 2016
Share

Ideea tratarii bolii Parkinson cu ajutorul unor plasturi cu nicotina s-ar putea sa va surprinda. Inca din anii 1920, oamenii de stiinta au constatat ca sistemul nervos al seniorilor fumatori era mai putin afectat, spre deosebire de cel al nefumatorilor. Astfel, incidenta bolii Parkinson este mai scazuta la fumatori. Ideea nu este, desigur, de a-i incuraja pe oameni sa fumeze. Iar daca vorbim despre substantele toxice dintr-o tigara, vorbim, desigur, despre gudron si despre alte substante adaugate, nu despre nicotina in sine.

Plasturi cu nicotina pura

Plasturii utilizati contin nicotina pura si sunt similari celor pe care ii folosesc persoanele care vor sa se lase de fumat. Acestia se lipesc la nivelul coloanei vertebrale, in partea de jos. In urma a doua studii clinice au fost tratati 40 de pacienti. 70% dintre acestia au prezentat ameliorari. Daca tratamentul ar fi administrat din stadiile incipiente, rezultatul ar putea fi semnificativ. Maladia Parkinson este cauzata de producerea insuficienta de dopamina in creier, iar tratamentul medicamentos consta fie in administrarea de dopamina, fie in administrarea unei molecule care mimeaza efectul sau a unor molecule care blocheaza actiunea enzimei responsabile de degradarea dopaminei.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.