Revista care te menține sănătos

Știri

Asociati sportul cu meditatia pentru a invinge depresia

15 februarie 2016
Share

Sportul este bun pentru moral, la fel si meditatia constienta. Potrivit cercetatorilor americani, daca veti combina cele doua discipline, impreuna, acestea ar putea atenua principalele simptome ale depresiei. Rezultatele unui studiu realizat de catre expertii de la Universitatea Rutgers, Statele Unite, arata ca, prin combinarea activitatii fizice si a meditatiei, principalele simptome ale depresiei − oboseala, tristete, hipersensibilitate, sentimentul de abandon, anxietate, tulburari de somn, lipsa apetitului − ar putea fi atenuate.

O reducere cu 40% a simptomelor

Expertii americani au urmarit 52 de voluntari (barbati si femei de varste si categorii sociale diferite) de-a lungul a 8 saptamani. 22 de persoane sufereau de depresie si 30 prezentau o stare generala de sanatate buna. De doua ori pe saptamana, voluntarii trebuiau sa participe la o sesiune de sport de 30 de minute si la o sesiune de meditatie de aproximativ 20 de minute. S-a observat o ameliorare a simptomelor la pacientii cu depresie de pana la 40%. Potrivit specialistilor, sportul si meditatia permit formarea unor noi neuroni in hipocampus, o zona a creierului ce apartine sistemului limbic. Impreuna, sportul si meditatia lupta impotriva stresului si anxietatii.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.