Revista care te menține sănătos

Știri

Depresia ar putea fi transmisa de la mama la fiica

28 ianuarie 2016
Share

Expertii sustin ca depresiile ar putea fi transmise fiicelor de catre mame. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au cautat si au gasit asemanari la nivelul structurilor creierului intre cele doua generatii. Studii anterior realizate pe animale au demonstrat ca, atunci cand mamele sunt stresate in timpul sarcinii, acest aspect se reflecta, mai degraba, in structura creierului fiicelor decat in cea a fiilor, in special in sistemul limbic.

Exista mai multi factori care conduc la aparitia depresiilor

Anchor Acest sistem evalueaza pericolul si este si cel care proceseaza emotiile. Include hipocampusul, amigdala, cortexul cingular anterior si cortexul prefrontal ventromedial. Tulburarile de dispozitie precum depresia, anxietatea si stresul se reflecta prin modificari la nivelul acestui sistem. Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au studiat 35 de familii fara diagnostic de depresie, in incercarea de a lega cele doua zone de studiu. Expertii au masurat volumul materiei cenusii. Rezultatele au indicat mai multe similitudini intre sistemul limbic al mamelor si fiicelor. Asta nu inseamna ca mamele sunt raspunzatoare pentru depresiile fiicelor. Exista mai multi factori care conduc la aparitia depresiilor: genele care nu sunt mostenite de la mama, mediul social, experientele de viata.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.