Revista care te menține sănătos

Știri

Testul de sange care ar putea lupta impotriva rezistentei la antibiotice

26 ianuarie 2016
Share

Un test de sange ar putea permite expertilor din medicina sa depisteze daca o infectie este virala sau bacteriana, astfel incat acestia sa stie caror pacienti le pot prescrie antibiotice. Testul este in curs de dezvoltare in Statele Unite ale Americii. Una dintre principalele cauze a rezistentei bacteriene este administrarea frecventa a antibioticelor. In cadrul unui nou studiu condus de catre specialistii de la Universitatea Duke, Statele Unite, s-a ajuns la concluzia ca un test de sange care ar putea determina natura unei infectii ar putea lupta impotriva rezistentei la antibiotice.

Semnatura genetica a virusurilor si bacteriilor

Anchor Pentru studiu au fost recrutati 300 de pacienti cu infectii respiratorii ajunsi la camerele de garda a 5 spitale din Statele Unite. Apoi s-au analizat mostrele de sange provenite de la acesti pacienti pentru a determina daca genele erau active sau inactive in caz de infectie bacteriana sau virala. S-a constatat ca se poate utiliza semnatura genelor identificate pentru a determina cu o precizie de 87% care dintre pacienti purtau virus gripal, rinovirusuri, infectie cu streptococ. Bazandu-se pe aceste rezultate, expertii lucreaza pentru a pune la punct testul de sange care va putea fi citit intr-o ora, astfel incat cadrele medicale sa stie daca trebuie sa prescrie sau nu antibiotice unui pacient cu infectie respiratorie.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.