Revista care te menține sănătos

Știri

Beti cafea, traiti mai mult 2

22 decembrie 2015
Share

Un studiu care s-a derulat in America de-a lungul a 10 ani arata ca persoanele care beau cafea in mod regulat au un risc mai mic de deces si sunt mai ferite de bolile de inima, dar si de diabet. Cu cat participantii la studiu consumau mai multa cafea, cu atat riscul de deces era mai mic, spre deosebire de persoanele care consumau varianta fara cofeina. Cafeaua contine numerosi compusi biologici activi, inclusiv acid fenolic, potasiu si cofeina.

Cafeaua, beneficii pentru sanatate

Anchor Expertii au utilizat datele provenite de la o cercetare realizata anterior pe un esantion reprezentativ de 90.317 adulti care nu aveau probleme cardiovasculare sau oncologice si care au fost urmariti din 1998 pana in anul 2009. Acestia au raportat aportul de cafea impreuna cu alte detalii despre dieta, dar si despre starea generala de sanatate. Pana in 2009, aproximativ 8.700 de persoane au decedat. Dupa ce au luat in calcul si alti factori precum fumatul, cercetatorii au descoperit ca printre persoanele decedate se numarau mai multe persoane nebautoare de cafea. Cel mai mic risc de deces s-a inregistrat in cazul persoanelor care beau cate 4-5 cesti de cafea pe zi. Persoanele care consumau 2-3 cesti prezentau un risc cu aproximativ 18% mai mic de deces.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Foxnews.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.