Revista care te menține sănătos

Știri

Scapati de stres ajutandu-i pe ceilalti

15 decembrie 2015
Share

Sezonul sarbatorilor de iarna nu inseamna doar un peisaj de basm si delicii traditionale, ci si nervi, stres, agitatie. Un nou studiu sugereaza ca, prin ajutorul oferit prietenilor, dar si persoanelor necunoscute, ati putea scapa de efectul pe care-l are stresul de zi cu zi asupra propriilor emotii. Potrivit expertilor, stresul poate fi uneori un lucru pozitiv deoarece ii ajuta pe oameni sa-si dezvolte abilitatile de care au nevoie pentru a gestiona si pentru a se adapta unor noi situatii. Dar exista si reversul medaliei: cand stresul este mult prea intens, depaseste capacitatea de a avea grija de noi insine, de familiile noastre etc.

Intindeti o mana de ajutor

Anchor La studiu au participat 77 de adulti cu varste intre 18 si 44 de ani. Acestia erau sanatosi din punct de vedere mintal. In fiecare zi, li se aminteau, prin intermediul unei alarme pe telefon, sarcinile pe care le aveau de indeplinit. Apoi, voluntarii trebuiau sa raporteze toate evenimentele stresante din viata. De asemenea, li s-a cerut sa povesteasca ajutorul oferit persoanelor din jur. Prin intermediul unui chestionar, li s-a masurat nivelul emotiilor resimtite. Rezultatele au aratat ca, ajutandu-i pe ceilalti, a crescut starea de bine a voluntarilor, iar scorul emotiilor pozitive era mai mare. Zilele stresante determina o stare de spirit nu tocmai buna, insa descoperirile sugereaza ca, atunci cand facem lucruri pentru altii, fie ele cat de mici, acestea ne fac sa ne simtim mai bine.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.