Revista care te menține sănătos

Știri

Device-ul eficient in tratarea sindromului de ochi uscat

15 decembrie 2015
Share

Oamenii de stiinta au inventat un device care stimuleaza electronic producerea lacrimilor, astfel incat persoanele care sufera de sindromul de ochi uscat sa nu mai intampine probleme. Device-ul are 16 mm lungime, 3-4 mm latime si 1-2 mm grosime si a fost implantat in spatele glandei lacrimale apartinand ochilor iepurilor. Acesta a fost activat wireless si s-a inregistrat o crestere de 57% in generarea lacrimilor.

Studiul a fost publicat in Journal of Neural Engineering

Ochiul uscat reprezinta o deficienta a filmului lacrimal de pe suprafata corneei si conduce la inflamarea sa si a conjunctivei (membrana cu rol de protectie). Este una dintre cele mai comune boli oftalmologice. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca acea cale neuronala de la neuronii senzoriali (transporta mesajele de la ochi, urechi) catre creier reprezinta un mod si mai eficient de a spori producerea de lacrimi. Desi initial a fost planificata doar stimularea glandei lacrimale, stimularea caii neuronale aferente se pare ca ofera rezultate bune si de lunga durata. Urmatoarea etapa a cercetarii este aceea de a evalua calitatea lacrimilor produse pe langa volum, continutul de lipide si proteine, aspecte foarte importante.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Sciencedaily.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.