Revista care te menține sănătos

Știri

Doar o persoana din 100 poate identifica simptomele diabetului

15 decembrie 2015
Share

Un studiu efectuat in Marea Britanie arata ca sute de mii de persoane nu au nici cea mai mica idee ca sufera de diabet. Majoritatea oamenilor nu sunt in masura sa identifice principalele semne ale bolii, printre care pierderea in greutate, vindecarea lenta a taieturilor si vanatailor, vederea incetosata, setea excesiva, urinarile frecvente si oboseala.

De fapt, potrivit studiului, doar una dintre 100 de persoane ar putea identifica principalele simptome si doar una din cinci este in masura sa recunoasca macar un simptom.

Setea excesiva, cel mai cunoscut simptom

Potrivit unui studiu realizat anul acesta in Marea Britanie, mai mult de 80% dintre participanti nu asociaza pierderea in greutate cu aparitia diabetului, in ciuda faptului ca NHS (Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie) l-a catalogat unul dintre principalele simptome ale bolii.

Setea excesiva este simptomul cel mai recunoscut. Aproximativ jumatate dintre barbati si doua treimi dintre femeile participante la studiu l-au recunoscut.

Jumatate dintre barbatii intervievati nu cred ca vizitele mai dese la baie sunt un motiv de ingrijorare. In schimb, in randul respondentilor de sex feminin lucrurile stau diferit.

Vederea incetosata si vindecarea greoie a taieturilor si vanatailor sunt simptome ale diabetului putin recunoscute de cei intervievati. Diabetul duce, de asemenea, la leziuni ale nervilor (numite neuropatii), leziuni renale (nefropatii), afectiuni ale pielii si probleme auditive. Diabetul poate duce si la leziuni oculare (retinopatie) care, in cazuri extreme, pot duce la orbire.

Elena Coroianu

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.