Revista care te menține sănătos

Știri

Gandurile pozitive reduc riscul de Alzheimer

11 decembrie 2015
Share

Persoanele ingrijorate si stresate de trecerea timpului si de procesul natural de imbatranire au un risc mai mare de a dezvolta boala Alzheimer. Adoptati o gandire pozitiva pentru a nu suferi de dementa mai tarziu in viata. Nu trebuie sa va temeti de trecerea anilor, iar batranetea nu trebuie sa va sperie, cel putin asta spun rezultatele unui studiu publicat in Psychology and Aging. Cercetatorii de la Universitatea Yale, Statele Unite, au analizat RMN-urile cerebrale ale unor persoane sanatoase care nu aveau Alzheimer si care au participat la un studiu legat de procesul de imbatranire.

Ganditi pozitiv pentru a fi sanatosi

Anchor Expertii au observat ca persoanele care aveau ganduri negative in ceea ce priveste imbatranirea prezentau modificari cerebrale asociate cu boala Alzheimer, o reducere mai mare a volumului hipocampusului, o parte importanta a creierului implicata in procesul de memorare. Aceste ganduri negative asupra procesului de imbatranire apar ca urmare a problemelor pe care le avem in societate, a stresului ce poate conduce la modificari cerebrale patologice. Chiar daca rezultatele sunt ingrijoratoare, este important sa va dati seama si sa intelegeti ca trebuie sa scapati de aceste ganduri negative pentru a fi sanatosi.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.