Revista care te menține sănătos

Știri

Un mic dejun echilibrat = rezultate scolare bune

25 noiembrie 2015
Share

Exista nenumarate beneficii ale unui mic dejun consistent. Acesta ne ajuta sa prevenim bolile de inima, sa nu acumulam kilograme in plus si reduce senzatia de foame care apare in timpul zilei.

Reprezinta un aspect deosebit de important mai ales pentru persoanele care sufera de diabet. Rezultatele unui studiu, publicate in Public Health Nutrition, arata ca un mic dejun echilibrat, sanatos si nutritiv ii ajuta pe elevi sa obtina rezultate mult mai bune la scoala.

Nu sariti peste micul dejun

Expertii de la Universitata din Cardiff, Tara Galilor (apartine de Marea Britanie), au studiat micul dejun a 5.000 de copii cu varste intre 9 si 11 ani, precum si obiceiurile alimentare, dar si rezultatele scolare. Scolarii care mancau dimineata alimente sanatoase si nutritive aveau rezultate scolare mai bune fata de cei care nu mancau sau care consumau alimente procesate, dulciuri etc. De asemenea, copiii din cel de-al doilea grup erau mai predispusi sa dezvolte la maturitate sindrom metabolic. Masa de dimineata ar trebui sa reprezinte 20% din aportul zilnic alimentar, intre 400 si 500 de calorii in medie pentru un adult.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.