Revista care te menține sănătos

Știri

Ochelarii electronici pot ajuta copiii cu ambilopie

18 noiembrie 2015
Share

Ochelarii electronici programabili ar putea imbunatati vederea in cazul copiilor care sufera de „boala ochiului lenes” − ambilopie. Ambilopia ramane una dintre cele mai frecvente cauze ale deficientei de vedere la copii. Se caracterizeaza prin dificultati de vedere la unul dintre ochi, deoarece acesta nu s-a dezvoltat normal.

Copilul trebuie tratat pana la varsta de 8 ani, cand ochii si creierul sunt inca in curs de dezvoltare, pentru a preveni astfel pierderea vederii.

Lentilele pot fi programate

Lentilele acestor ochelari contin cristale lichide care pot fi programate pentru a fi opace, astupand ochiul stang sau drept la diferite intervale de timp. Cercetatorii de la Universitatea Indiana, Statele Unite, au recrutat 33 de copii care sufereau de ambilopie, cu varste intre 3 si 8 ani. Acestia au fost impartiti in doua grupe. Copiii din prima grupa au purtat un ocluzor (plasture) timp de doua ore pe zi, iar cei din celalalt grup au purtat ochelarii Amblyz timp de 4 ore pe zi. In studiu, lentila din fata ochiului fara probleme devenea opaca la fiecare 30 de secunde, pentru a forta copiii sa priveasca mai mult cu ochiul lenes. Dupa 3 luni, copiii din ambele grupuri prezentau aceeasi imbunatatire a vederii. Metodele de tratament clasice cu ajutorul plasturilor sau picaturilor sunt eficiente, insa incomode, creeaza disconfort si frustrari.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.