Revista care te menține sănătos

Știri

Mergeti cu transportul in comun la serviciu pentru a fi sanatosi!

10 noiembrie 2015
Share

Preferati sa mergeti cu masina la serviciu in detrimentul transportului in comun? Ei bine, rezultatele unui nou studiu s-ar putea sa va puna pe ganduri, asta deoarece condusul masinii ar putea creste riscul de hipertensiune arteriala, diabet si obezitate.

Hipertensiunea arteriala si obezitatea sunt factori de risc in ceea ce priveste bolile de inima. Stim deja ca activitatea fizica poate reduce acesti factori de risc, dar se pare ca mijloacele de transport ar putea influenta si ele.

Lasati masina acasa!

Pentru a afla mai multe detalii, cercetatorii japonezi au evaluat datele a 5.908 adulti. Participantilor le-a fost evaluata starea de sanatate in anul 2012 si li s-a cerut sa ajunga la serviciu in mod diferit. Subiectii au fost impartiti in trei grupe: unii se foloseau de transportul in comun, altii mergeau pe jos sau cu bicicleta, iar cei din al treilea grup mergeau la serviciu cu masina. Media de varsta era de 49-54 de ani. Comparativ cu persoanele care conduceau masina personala pana la serviciu, cei care mergeau cu mijlocul de transport in comun aveau un risc de obezitate cu 44% mai redus, de a suferi de diabet cu 34% mai mic si cu 27% mai mic de a avea hipertensiune arteriala. Totusi, trebuie sa luam in calcul si faptul ca japonezii sunt mai putin predispusi la obezitate, spre deosebire de americani, de exemplu.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.