Revista care te menține sănătos

Știri

Tratament revolutionar impotriva cancerului

4 noiembrie 2015
Share

Cercetatorii Universitatii Manchester testeaza o terapie bazata pe „grenade” microscopice, alimentate cu caldura, care explodeaza la nivelul tumorilor. „Grenadele” folosite se numesc lipozomi si sunt bule de grasime care transporta in organism diverse substante.

Avantajul tratamentului cu lipozomi vizeaza evitarea efectelor negative ale terapiilor anticancer conventionale, acest tip de terapie atacand doar celulele bolnave.

Tumori incalzite cu plasturi

„Provocarea cea mai mare a fost sa gasim o cale de a elibera substantele odata ajunse la destinatie”, a spus coordonatorul studiului, profesorul Kostas Kostarelos. Solutia gasita de expertii in nanomedicina a fost crearea unor lipozomi impermeabili la apa, la temperatura normala a organismului. Acestia devin permeabili la temperatura de 42 de grade Celsius.

In cazul cancerelor de piele, cap si gat, profesorul Kostarelos crede ca tumorile pot fi incalzite cu ajutorul unor plasturi termici. In situatia cancerelor in care tumorile nu sunt la suprafata, se ia in calcul incalzirea lor cu sonde microscopice sau chiar cu ajutorul ultrasunetelor.

Tratamentul cu „grenade” termice a fost testat pana acum pe soarecii de laborator care sufereau de melanom, iar rezultatele obtinute sunt imbucuratoare.

Elena Coroianu

Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.