Revista care te menține sănătos

Știri

30 de minute de miscare amelioreaza simptomele astmului

9 octombrie 2015
Share

O cercetare in domeniu sugereaza ca 30 de minute de miscare pe zi amelioreaza simptomele astmului la adulti. Studiul publicat in BMJ Open Respiratory Research a analizat nivelul de activitate fizica a 643 de persoane diagnosticate cu astm.

Expertii au descoperit ca participantii care faceau sport cu regularitate aveau un control mult mai bun asupra simptomelor astmului, spre deosebire de ceilalti.

Faceti sport pentru a fi sanatosi

Exercitiile nu trebuie sa fie obositoare, este nevoie de doar 30 de minute de mers pe jos, pe bicicleta sau de yoga pentru o reducere semnificativa a simptomelor. Astmul este o boala cronica, dar cu ajutorul unui management adecvat, boala poate fi controlata pentru ca oamenii sa se poata bucura de viata. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 235 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de astm. Daca, in general, persoanele cu astm erau sfatuite sa nu faca sport pentru a nu declansa o eventuala criza, cercetatorii sustin ca va puteti lua cateva masuri de precautie: tratamentul trebuie urmat cu regularitate, iar dupa exercitii, este nevoie de odihna.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.