Revista care te menține sănătos

Știri

Anorexia ar putea fi legata de un dezechilibru al microbiotei intestinale

7 octombrie 2015
Share

Fiecare fiinta umana are in organism diferite bacterii raspandite in diverse parti. Unele dintre acestea au „domiciliul” in intestine si participa la digestie prin descompunerea fibrelor care nu pot fi digerate altfel, dar si la procesul de fermentatie.

De asemenea, ne protejeaza si impotriva agentilor infectiosi. Studii recente au aratat ca un dezechilibru la nivelul florei intestinale creste riscul de diabet, dar si pe cel al bolilor legate de obezitate.

Legatura dintre anorexie si bacteriile din intestine

Cercetatorii de la Scoala de Medicina a Universitatii din Carolina de Nord, Statele Unite, au descoperit ca dezechilibrul microbiotei intestinale ar putea avea consecinte in ceea ce priveste anorexia. Limitarea aportului nutritional la persoanele care sufera de anorexie ar putea schimba compozitia florei intestinale. Aceasta modificare contribuie la aparitia anxietatii, a depresiei si a scaderii in greutate – simptome ale anorexiei. In urma studiului s-a constatat ca persoanele care sufera de anorexie au mai putine bacterii in intestine. Specialistii trebuie sa descopere daca imbunatatirea diversitatii microbiene va ameliora simptomele legate de problemele de alimentatie.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.