Revista care te menține sănătos

Știri

Spalatul vaselor v-ar putea scapa de stres

7 octombrie 2015
Share

Dupa o zi stresanta petrecuta la serviciu, unele persoane aleg fie sa mearga la sala de fitness, fie la un film, fie sa bea, pur si simplu, un pahar de vin in fata televizorului pentru a se linisti si detasa. Dar de ce nu am spala si vasele pentru a ne relaxa? Potrivit unui studiu, spalatul vaselor poate stimula bunastarea mintala.

Studiul a scos la iveala faptul ca, atunci cand spalam vasele, ne concentram pe mirosul de sapun, pe texturile pe care le simtim cand atingem vasele, dar si pe apa calda.

Uitati de gandurile negative spaland vasele!

Starea de atentie sustinuta reprezinta abilitatea de a uita de gandurile negative si permite o constientizare completa a sentimentelor si simturilor acum si aici. Aceasta practica se pare ca reduce anxietatea si stresul, imbunatateste calitatea somnului si reduce riscul depresiei. La studiu au participat 51 de studenti care au spalat vasele. Jumatate dintre acestia (grupul de control) au fost rugati sa citeasca inainte un pasaj descriptiv despre spalatul vaselor, in timp ce jumatatea cealalta a citit un pasaj care sublinia nevoia de a se concentra mental asupra acestei sarcini. S-a constatat ca persoanele din grupul de control prezentau o reducere cu 27% a starii de nervozitate si o crestere cu 25% a nivelului de inspiratie la nivel mental. De acum ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a va certa cu partenerul in ceea ce priveste spalatul vaselor.

Ruxandra Dumitrescu

Surse: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.