Revista care te menține sănătos

Știri

Prunele uscate reduc riscul cancerului de colon

29 septembrie 2015
Share

In cadrul unui studiu realizat de catre expertii americani s-a descoperit ca prunele uscate ar putea micsora riscul cancerului de colon. Aceste fructe deshidratate incurajeaza pastrarea microbiotei in colon, fapt ce ar putea reduce riscul de cancer de colon.

Exista deja dovezi ca dieta poate modifica metabolismul si compozitia microbiotei. In tractul intestinal exista miliarde de bacterii, dintre care au fost identificate mai mult de 400 de specii individuale.

Prunele uscate prezinta beneficii pentru sanatate

Intreruperile la nivelul microbiotei declanseaza inflamatiile intestinale, iar cele recurente promoveaza dezvoltarea cancerului de colon. Prunele contin compusi fenolici cu nenumarate efecte asupra sanatatii si actioneaza precum antioxidantii care neutralizeaza efectele radicalilor liberi ce pot deteriora ADN-ul. Expertii au testat efectele prunelor uscate pe soarecii de laborator care sufereau de cancer de colon. Soarecii au fost hraniti fie cu o dieta care continea si prune uscate, fie cu o dieta fara aceste fructe deshidratate. Dieta care continea si prune deshidratate a redus leziunile precanceroase la nivelul colonului. Prunele deshidratate contribuie la pastrarea bacteriilor intestinale in colon, aspect ce scade sansele dezvoltarii bolii.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.